Nieuwsbrief

Uitgifte Vlierlanden fase 2A van start

De Vlierlanden fase 2

Uitgifte Vlierlanden fase 2A van start

In de vorige nieuwsbrieven hebben we je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom Vlierlanden fase 2. Af en toe hebben we een inkijkje gegeven in onze planning voor de uitgifte. Helaas hebben we de opening van de inschrijving een keer moeten uitstellen, maar nu is het echt zo ver. In deze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over de start van de uitgifte van fase 2a.

Het proces vanaf inschrijving tot aankoop van de grond in een notendop

De eerste stap is uiteraard je oriënteren op de beschikbare kavels in het plan Vlierlanden 2a. Op de website kun je op de projectpagina alle benodigde informatie vinden. Vervolgens kun je, zodra de inschrijving opent, je inschrijven op jouw favoriete kavel. Mocht het zo zijn dat je de enige bent die zich inschrijft op de kavel dan krijg je automatisch de optie aangeboden. De verwachting is echter dat we een loting moeten gaan verrichten voordat we de opties kunnen uitgeven. Onder alle inschrijvers van een kavel verloten we 1 optie. De gelukkige wordt dan uitgenodigd om de optieovereenkomst te ondertekenen. De kosten hiervoor bedragen € 750,- per kavel.

Vervolgens heb je een periode van ongeveer 6 maanden om jouw bouwplan verder uit te werken en eventueel een omgevingsvergunning aan te vragen. Daarnaast kun je deze tijd gebruiken om een financiering (dit heb je dus niet nodig voor een optie) te regelen. Nadat het gebied bouwrijp (grond is gereed voor bebouwing) is opgeleverd krijg je van ons bericht dat de koopovereenkomst opgevraagd kan worden. Zodra deze is ondertekend kun je een afspraak maken met een notaris om de grond daadwerkelijk aan te kopen.

Inschrijfperiode staat open van 10 mei tot en met 31 mei

Op 10 mei om 12:00 uur is het zover, dan zetten we de inschrijving op kavels in fase 2a open. In totaal heb je dan 3 weken de tijd om je in te schrijven op je voorkeurskavel. Op www.woneninommen.nl kun je met je NAW-gegevens je inschrijven op slechts 1 kavel. Hiermee schrijf je je automatisch in voor de loting voor de desbetreffende kavel.

We hebben de inschrijving zo georganiseerd dat je online inzicht hebt in hoeveel gegadigden zich hebben ingeschreven per kavel. Op deze manier kun je dus zelf een afweging maken op jouw kansen bij de loting. Hoe hoger het aantal inschrijvers, hoe kleiner jouw kans. Tijdens de inschrijfperiode is het dan ook mogelijk om van kavel te wisselen.

Per persoon, per echtpaar, per samenlevingsverband of per koppel (voor twee-onder-een kap) kan maximaal één inschrijfformulier worden ingediend. We controleren hier streng op en bij fraude word je uitgesloten van deelname aan de loting.

De loting vindt plaats op 4 juni

Als de inschrijving gesloten is dan verzamelen we alle inschrijvers per kavel en gaan we de loting voorbereiden. De loting zal online verricht worden via een livestream op 4 juni om 15:00 uur en zal ongeveer een uur duren. Mocht je verhinderd zijn op dit moment dan is er geen nood, we plaatsen ook een video van de loting op de website. Uiteraard vinden we het leuk als je in onze livestream komt en mocht je nog vragen hebben dan kun je die dan direct stellen. De winnaars krijgen in de week erop automatisch bericht met een uitnodiging om de optieovereenkomst te ondertekenen. Je hoeft dus niet verplicht aanwezig te zijn. Tijdens de loting zal er een notaris toezien op het proces, om er zeker van te zijn dat alles netjes verloopt.

Hoe staat het met de volgende fasen?

Mocht je voornamelijk geïnteresseerd zijn in de volgende fasen van Vlierlanden 2 dan is het nog even wachten. We hebben het zo gepland dat we verder gaan met de uitgifte van de volgende fasen als 2a geheel is verkocht. Indien alle optanten in fase 2a, na het bouwrijp maken, direct overgaan tot aankoop dan kunnen we mogelijk begin 2022 de volgende fasen al uitgeven. Om misverstanden te voorkomen willen we je alvast kort toelichten wat je van de volgende fasen kunt verwachten, kijk hiervoor ook eens in het beeldkwaliteitsplan.

Fase 2b
Het middengebied van het plan hebben we De Hoogte genoemd. Hier komen geen kavels bestemd voor particuliere bouw, deze kavels kun je dus niet afnemen van de gemeente. Uiteraard komt hier wel woningbouw, maar dan georganiseerd en ontworpen door een projectontwikkelaar. Deze kavels worden inclusief woning verkocht door de ontwikkelaar.

Fase 2c
Deze fase is het best te vergelijken met de huidige uitgifte. Er worden hier wederom kavels bestemd voor vrijstaande woningen en twee-onder-een kap woningen. Je koopt deze kavels van de gemeente en bent vrij in het selecteren van een eigen aannemer

Fase 2d
Ook deze kavels koop je direct van de gemeente en zijn bestemd voor particuliere bebouwing. Deze kavels zijn groter in oppervlakte en dienen onder architectuur gebouwd te worden.

Veelgestelde vragen

Mocht je nog vragen hebben, kijk dan eerst even op de website onder het kopje “Vraag en antwoord” rechtsboven op de pagina. Onder veelgestelde vragen kun je het antwoord op de meeste vragen vinden. Mocht je er toch niet uitkomen dan kun je ook je aanvullende vraag insturen en dan neemt het woonteam contact met je op.

Succes met de inschrijving en loting!

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen