Nieuwsbrief maart 2021

Vlierlanden fase 2

We zijn er bijna klaar voor

Helaas is dit nog niet de aankondiging dat je je kunt inschrijven op je voorkeurskavel. We moeten de start helaas nog even uitstellen. Echter, het oudhollands gezegde ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ geldt hier ook. Lees meer over de start verkoop in deze nieuwsbrief. Daarnaast krijg je een inkijkje in de verkoopprocedure, zijn de grondprijzen bekend en lees je hoe je een medebouwer vindt.

Grondprijzen voor de Vlierlanden fase 2 zijn bekend

De afgelopen maanden zijn er veel vragen binnen gekomen over de verkoopprijzen voor de Vlierlanden. Sinds vorige week zijn ze bekend en heeft het college van burgemeester en wethouders deze vastgesteld voor uitgifte. Met deze nieuwe gegevens kun je een betere inschatting maken van de kosten voor jouw type woning. De genoemde prijzen zijn per vierkante meter en weergegeven inclusief 21% btw en exclusief kosten koper. Deze laatste kosten betreffen de kosten van notariële akte van levering en kadasterkosten.

WoningtypePrijs per m2 incl. btw
Twee-onder-een-kap€290,-
Vrijstaand€315,-

Binnen het eerste deelgebied dat in verkoop gaat worden kavels aangeboden voor twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woningen. Kavelgrootten variëren van minimaal 300m2 (twee-onder-één-kap) tot ruim 700m2(vrijstaand). De kavels zijn daarmee gemiddeld groter dan in
fase 1!

Waar is de kavelverkoop nog niet gestart

Binnen het eerste deelgebied dat in verkoop gaat worden kavels aangeboden voor twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woningen. Kavelgrootten variëren van minimaal 300m2 (twee-onder-één-kap) tot ruim 700m2(vrijstaand). De kavels zijn daarmee gemiddeld groter dan in fase 1!

Waar is de kavelverkoop nog niet gestart

Helaas moeten we je mededelen dat, we de eerdergenoemde planning niet gaan halen. In de voorgaande nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we in maart 2021 de inschrijving op de kavels wilden openen. Tot vorige week was dit nog het uitgangspunt maar dit moeten we nu bijstellen. Tijdens de technische uitwerking van het plan zijn we een uitdaging tegengekomen die onze aandacht vereist. We willen natuurlijk volledige informatie kunnen geven bij de verkoopdocumentatie, dus we kunnen het beter goed doen dan te gehaast. De verwachting is dat de komende weken meer duidelijkheid zullen brengen en dat we daarna snel verder kunnen.

Verkoopprocedure Vlierlanden 2a

Wat we nog meer kunnen delen is hoe de verkoopprocedure eruit gaat zien. Op basis van de ervaringen uit de eerste fase hebben we een aantal dingen aangepast. Zo hebben we de maximale optieperiode teruggebracht naar 6 maanden en is verlengen niet meer mogelijk. Wat verder belangrijk is om rekening mee te houden, is dat het gebied nog bouwrijp gemaakt moet worden. Het is dan ook niet mogelijk de grond aan te kopen voordat dit proces is afgerond. De gehele verkoopprocedure is te vinden op onze website, of klik hier.

Het woonteam helpt je aan een medebouwer

Zoals in de verkoopprocedure aangegeven, is het bij het bouwen van een twee-onder-een-kap woning noodzakelijk dat je een medebouwer hebt. Binnen de gemeente Ommen is het namelijk zo dat je het gehele proces samen dient te doorlopen. Dit begint dus al bij het inschrijven op je voorkeurskavel. In het meeste ideale geval ken je al een vriend(in), kennis of familielid met ongeveer dezelfde woonwensen als jij. Maar het kan ook goed zijn dat je nog op zoek bent naar een medebouwer. Hierbij gaat het woonteam je helpen. Ben je op zoek naar een medebouwer stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer naar woonteam@ommen.nl dan zorgen wij dat je gekoppeld wordt.

Vrijheid bij het kiezen van architect en aannemer

In de eerste fase van uitgifte komt geen projectmatige bouw, enkel huurwoningen en vrije kavels. Er is voor gekozen dat je als particulier zelf een keuze mag maken voor je aannemer en architect. Hiermee ben je dus vrij in het ontwerp, uiteraard wel passend binnen het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan.

Nog even geduld..

We snappen dat je niet kunt wachten om van start te gaan met de bouw van je droomwoning. En dat je dus zo snel mogelijk wilt weten of je een kavel in Ommen kunt bemachtigen. We doen er alles aan om zo spoedig mogelijk van start te gaan, maar dit mag niet ten kosten gaan van de zorgvuldigheid en kwaliteit van het plan. We willen je daarom vragen nog even geduld te hebben en onze updates af te wachten. De verkoop gaat niet van start zonder dat je hiervan via
de mail van op de hoogte wordt gebracht.

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen