Blijf op de hoogte

Nieuws

Wilt je op de hoogte blijven van nieuwbouw ontwikkeling in Gemeente Ommen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Dit formulier verzamelt je naam en e-mail, zodat we reacties kunnen opvolgen. In ons privacybeleid vind je meer informatie over hoe en waarom we uw gegevens bewaren.

  Toestemming*

  Eerste steen officieel gelegd voor 15 hofwoningen Haven Oost

  Op 3 juni heeft het nieuwbouwproject ‘Thuis in Haven Oost’ een belangrijke mijlpaal bereikt met de feestelijke legging van de eerste steen van de hofwoningen! De feestelijke handeling werd bijgewoond door de toekomstige bewoners, bouwers, medewerkers van woningcorporatie Vechtdal Wonen en vertegenwoordigers van de gemeente Ommen.

  Meer informatie
  Intentieovereenkomst loods Vechtdal Wonen

  Vechtdal Wonen koopt oude Pacton-loods Haven Oost

  Donderdag 30 mei heeft woningcorporatie Vechtdal Wonen de oude Pacton-loods, locatie Buitenhuis, officieel aangekocht van de gemeente. “Bijzonder dat wij deze 140 meter lange en zestien meter brede loods, bekend punt in Ommen, mogen transformeren tot multifunctioneel gebouw,” vindt directeur-bestuurder Martijn Rink.

  Meer informatie

  Woningbouw in Beerzerveld

  Vanaf de zomer 2023 heeft gemeente Ommen samen met het Plaatselijk Belang Mariënberg-Beerzerveld gewerkt aan een concept stedenbouwkundig plan voor woningbouw in Beerzerveld. Dit plan is donderdag 16 mei voorgelegd aan de gemeenteraad met de vraag of er geld beschikbaar kan worden gesteld om woningbouw mogelijk te maken.

  Meer informatie

  Inschrijvingen Wonen in Ommen tijdelijk niet mogelijk

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Een groene leefomgeving

  Groeninrichting Vlierlanden fase 2

  De Vlierlanden fase 2 wordt een wijk met veel groen op de rand van stad en land. Voor de inrichting van het groen in Vlierlanden fase 2, is bureau BügelHajema ingeschakeld om een ontwerp te maken.

  Meer informatie
  De Vlierlanden Fase 2 C&D

  Drie ruime kavels vrijgekomen

  Drie bijzonder ruime en mooi gelegen kavels zijn vrijgekomen. Vanaf maandag 4 september is inschrijving mogelijk.

  Meer informatie
  63 markante nieuwbouwwoningen

  Nieuwe concrete plannen

  Trots zijn we op de nieuwe plannen voor nieuwbouw. In De Vlierlanden én Haven Oost.

  Meer informatie
  Verkeersveiligheid De Vlierlanden

  Kijk je mee…?

  We blikken graag even terug op de bewonersbijeenkomsten over de verkeersveiligheid in De Vlierlanden die er de afgelopen maanden georganiseerd zijn. De gemeente Ommen zet zich graag in om de leefbaarheid te verbeteren waar het nodig is.

  Meer informatie
  De openbare groenstructuur in De Vlierlanden

  Een heerlijke groene leefruimte

  Ieder deelgebied heeft een eigen karakter. De sfeer, die wordt opgeroepen door kleurgebruik in de aanplanting bomen, struiken, bloemen en planten en het gebruik van circulaire materialen voor vlonders, vissteigers, fietspad, klim- en speeltoestellen en zitelementen hebben een grote invloed op de beleving van bewoners en passanten.

  Meer informatie
  Vernieuwing Vinkenbuurt

  Eerste stappen zijn gezet!

  Vinkenbuurt is een buurtschap, een gemeenschap ontstaan tijdens de ontginning van het Varsenerveld in de 20e eeuw. Deze buurtschap heeft een kerk, een klein buurtcentrum en had een openbare basisschool…  Aan het begin van schooljaar 2018-2019 is de school na een bestaan van 110 jaar gesloten.

  Meer informatie
  Nieuwbouw 31 woningen (2024) in Haven Oost

  Gemeente Ommen kiest Le Clerq Projectontwikkeling

  De nieuwbouw van 31 woningen met 16 vrijesectorwoningen (waaronder 8 starterswoningen) en 15 sociale huurwoningen in Haven Oost Ommen wordt voorbereid.

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Hofwoningen in De Vlierlanden

  IJsselland Ontwikkeling realiseert hofwoningen

  Bouw nieuwe hof met 20 nieuwe woningen in De Vlierlanden

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Samen met de buren!

  Thuis voelen in je eigen groene hof…

  De aanleiding voor het aanleggen van een groen binnenterrein in de vier hoven: Bijenhof, Bloesemhof, Zonnebloemhof en Vlierhof begon met de noodzaak om water op te vangen, te bergen en af te voeren. Samen met de bewoners werd er gekeken naar het ontwerp van BügelHajema.

  Meer informatie
  Nieuwsbrief december 2022

  Veel belangstelling voor kavels…

  Wat een mooie opkomst was het, direct vanaf de start. We hebben veel geïnteresseerde en potentiële kopers gesproken en hun vragen beantwoord.

  Meer informatie
  Interview: wethouder van wonen in Ommen aan het woord…

  In Ommen daar wil iedereen wel (blijven) wonen!

  “Wonen in Ommen is heel aantrekkelijk. We hebben veel faciliteiten en voor wat je hier niet vindt, is Zwolle in de buurt.

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Nieuwsbrief november 2022

  Vlierlanden 2 C&D in uitgifte

  Er komen binnenkort 43 nieuwe kavels beschikbaar om een eigen woning te bouwen… Is dat jouw droom, dan is het nu een goed moment om in te schrijven. Na Vlierlanden Fase 2a starten we nu met de ontwikkeling en uitgifte van Fase 2c en 2d.

  Meer informatie
  Persbericht maart 2022

  Update Haven Oost

  Met de ondertekening van de realisatieovereenkomst tussen gemeente en OCB is groen licht gegeven voor de bouw van 64 stoere woningen in het plangebied Haven Oost.

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Nieuwsbrief januari 2021

  De nieuwe website is online!

  Met trots lanceren wij onze compleet nieuwe, wonen in Ommen website. Je vindt hier alle informatie over wonen in de Gemeente Ommen, bijvoorbeeld over de verschillende woonkernen, actuele nieuwbouwprojecten en het laatste nieuws op het gebied van nieuwbouw.

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Nieuwsbrief december 2020

  Voorbereiding verloopt voorspoedig

  Momenteel zijn we bezig met de aanbesteding van het bouw- en woonrijp maken van Vlierlanden fase 2. Door middel van een openbare aanbesteding zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare samenwerkingspartner.

  Meer informatie
  Vlierlanden Ommen
  Nieuwsbrief oktober 2020

  Start uitgifte van kavels in maart 2021

  In Ommen is er veel vraag naar bouwkavels waarop een eigen woning gebouwd kan worden. De afgelopen jaren zijn er, in de nieuwbouwwijk “de Vlierlanden” al meer dan 200 woningen gerealiseerd.

  Meer informatie
  Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen