Het Hart van het Vechtdal

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen die te maken hebben met de koop van een bouwkavel.

Ik ben op zoek naar een bouwkavel

Hoe moet ik me inschrijven op een twee-onder-een-kap kavel?

In de gemeente Ommen dien je je op deze kavels in te schrijven als koppel, dus samen met een medebouwer. Inschrijvingen zonder medebouwer zijn ongeldig. Ben je nog op zoek naar een medebouwer, stuur dan even een mailtje naar woonteam@ommen.nl

Waar heeft de gemeente bouwkavels te koop?
Het actuele kavel aanbod  vind je op de website onder het menu item projecten. Navigeer daar naar het project waar je informatie over wenst te vinden. Als er kavel te koop zijn vind je ze hier, staan hier geen kavels dan is er helaas niks meer beschikbaar.

Kan ik mij nu al inschrijven voor een bouwkavel?
Je kunt je alleen inschrijven voor een bouwkavel tijdens de officiële inschrijvingsperiode van het betreffende project. Wel kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief als geïnteresseerde in een project, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen van het project.

Wat als ik mijn huidige woning niet verkocht krijg?
Als koper van bouwgrond in de gemeente Ommen kun je, als je dat wilt gebruik maken van ontbindende voorwaarden. Dit houdt in dat je de koopovereenkomst gedurende 5 maanden na de ondertekening mag ontbinden als je er niet in slaagt de financiering rond te krijgen, ook het verkopen van je eigen woning valt hieronder. Mocht het je niet lukken de financiering rond te krijgen geef dit dan tijdig aan zodat de koopovereenkomst kosteloos kan worden ontbonden. De voorwaarden hiervoor staan in je koopovereenkomst.

Wat gebeurt er als er een kavel overblijft na de inschrijvingsperiode?

Het is niet de verwachting dat dit gebeurt. Mocht dit toch gebeuren dan gaan we deze kavel(s) verloten onder de inschrijvers die uitgeloot zijn op de andere kavels.

Ik heb een kavel gekocht

Hoe wordt de grond opgeleverd als ik een stuk gemeentegrond van de gemeente koop?
De grond wordt opgeleverd in de staat waarin deze zich bevindt op het moment van aankoop.

Is er vrijstelling mogelijk om het hoofdgebouw op 5m van de erfafscheiding te bouwen?

Nee dit is niet mogelijk. Reden hiervoor is dat er 2 parkeerplekken op eigen terrein en naast elkaar moeten worden gerealiseerd. Hiervoor is minimaal 5,50m nodig en dus is vrijstelling niet mogelijk.

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen