Het Hart van het Vechtdal
Gemeente Ommen

Het Hart van het Vechtdal

De dorpse rust, gecombineerd met stadse voorzieningen, maken de gemeente Ommen tot het kloppende hart van het Vechtdal

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw Ommen

Centraal gelegen

De centrale ligging van de gemeente Ommen werd heel vroeger al opgemerkt. Ommen wordt al sinds het jaar 1100 genoemd als doorwaadbare plaats. Het station heeft een goede verbinding met onder andere Zwolle. Zo reis je gemakkelijk naar je werk of kun je in je vrije tijd met de trein naar de grotere steden. Zoek je toch liever de rust op om te genieten van de mooie omgeving die de gemeente te bieden heeft? Dan is het natuurgebied Lemelerberg, op ongeveer tien kilometer afstand van de stad Ommen, een hele goede optie. Er is voor jong en oud ontzettend veel te beleven en dat maakt wonen in de gemeente Ommen zo leuk!

Vlierlanden Ommen

Natuurschoon

De natuur in en rondom de gemeente Ommen is prachtig en maakt de omgeving enorm populair en aantrekkelijk om er te gaan wonen. Het is toch heerlijk om na een drukke dag even een frisse neus te halen in de prachtige natuur? Er is veel variatie in het natuurschoon. In de omgeving zijn er diverse wandelroutes die je langs de mooiste plekjes in ons Sallandse landschap leiden. Vanaf de Lemelerberg heb je een weids uitzicht over de omgeving, zodat je al het moois nog beter in je op kunt nemen.

Vlierlanden Ommen

Voorzieningen

Om prettig te kunnen wonen wil je natuurlijk graag de benodigde voorzieningen om je heen. De gemeente Ommen heeft ze! Zo kun je onder andere heerlijk winkelen in het stadje aan de Vecht. Het centrum bestaat uit hele diverse winkels. Daarnaast zit er een museum, bouwmarkt en nog veel meer. Om even uit te kunnen rusten na een bezoek aan het gezellige centrum zijn er diverse cafés en restaurants die je van een hapje en een drankje kunnen voorzien. Voor een verfrissende duik kun je terecht bij het plaatselijke zwembad en voor de ontspanning biedt de bibliotheek je een goed boek. Voor de kinderen zijn er diverse basisscholen, een middelbare school en een school voor speciaal onderwijs. De gemeente Ommen heeft alle voorzieningen om het woonplezier te kunnen vergroten.

Vlierlanden Ommen

Bereikbaarheid

Door een goed wegennetwerk en een goede infrastructuur is de gemeente Ommen goed bereikbaar! Vanuit het noorden, zuiden, westen en zelfs vanuit Duitsland zijn de verbindingen erg goed. Maar ook met de trein keer je vanuit diverse plaatsen heel gemakkelijk terug naar het rustgevende Ommen. Naast dat de trein een hele prettige optie is om te reizen, heeft Ommen ook diverse buslijnen naar verschillende plaatsen in de omgeving. Maar ook met de auto ben je met ongeveer een half uurtje al in Zwolle of Almelo. Er zijn goede autowegen naar de grotere steden in de omgeving. Hierdoor is de gemeente Ommen een heel goed uitgangspunt om vanuit te reizen naar werk, school of andere bestemmingen.

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen