Haven Oost

Haven Oost

Haven Oost wordt een gezellige, bruisende en eigentijdse wijk, dichtbij stadse voorzieningen. Een gemengd woon-en werkgebied met stedelijke kwaliteiten.

Wonen in Haven Oost

Stoer, stads en ontspannen wonen aan het groene lint, dat kan vanaf 2022 in de nieuwe wijk Haven Oost. Het sluit aan bij de bedrijvigheid die het gebied al zo lang gekenmerkt heeft. De combinatie van wonen, sociale functies, een nieuwe manier van werken en recreëren gaan betekenis geven aan heel Ommen.
Wonen in Haven Oost biedt juist een kans voor mensen die houden van een meer stadse omgeving op loopafstand. Stads en tegelijkertijd in een groene en duurzame leefomgeving. Vrijwel iedere woning ligt direct aan een groenstructuur. De groene zones spelen een belangrijke rol in de afvoer van regenwater. Alles wordt duurzaam aangelegd en het regenwater loopt op de juiste manier de grond in.

Bestemmingsplan

Beeldkwaliteitsplan

De kenmerken van Haven Oost: 

 • Levendigheid: gezelligheid zal deze nieuwe wijk gaan kenmerken. Er komt veel ruimte voor creativiteit en samenkomen. 
 • Ondernemerschap: het gebied kenmerkt zich van oudsher als werklocatie. Ook in de nieuwe wijk wordt hier volop ruimte voor geboden.
 • Eigentijds: de wijk wordt modern met een eigen karakter, welke je in de bouwstijl terug zal gaan zien. 
 • Duurzaam: gebruik maken van de kracht van de natuur. Onder andere door zonnepanelen en het inzetten van groenstructuren voor de afvoer van regenwater. 
 • Groen wonen: de aanleg van veel groen zal voor een verbinding met de natuur zorgen en het woonplezier nog meer vergroten. 

In ontwikkeling

Voorbereiding

In voorbereiding

Kavels

In het bestemmingsplan is ruimte voor 116 nieuwe woningen in het gebied. De verdeling van deze woningen is als volgt:

 • Projectkavels: Dit betreft geen gemeentelijke uitgifte, OCB draagt zorg voor de realisatie van 64 woningen. Voor vragen en informatie kun je terecht op www.havenoostommen.nl
 • Wonen & werken aan huis (CPO): Dit betreft geen gemeentelijke uitgifte, de 6 woningen worden gerealiseerd als ZP-woningen in een collectief particulier opdrachtgeverschap. Voor vragen en informatie kun je terecht op www.dehavenwerkers.nl
 • Gemeentelijke kavels: de gemeente Ommen geeft zelf minimaal 11 kavels uit, zowel vrijstaand als twee-onder-een kap. De uitgifte hiervan verloopt via deze website.
 • Sociale huurwoningen: in samenwerking met Vechtdal Wonen worden er ongeveer 25 (sociale) huurwoningen gerealiseerd. De uitwerking hiervan volgt nog.

Binnen de nieuwe wijk Haven Oost komen verschillende woongebieden. Het gebied laat wonen en werken in elkaar overvloeien. Zo sluit de zuidkant van de wijk zich aan bij een wat rustiger gebied. Daar komen vrijstaande huizen op een relatief grote kavel. De kavels die meer richting het noorden liggen, gaan deel uitmaken van een bedrijviger deel van de wijk. Er is ruimte voor rust, maar de gezelligheid en levendigheid zijn binnen handbereik. Haven Oost krijgt een goede verbinding met de andere wijken en de wegen in de wijk zelf zullen worden ingericht voor langzaam verkeer. Elke kavel zal tenminste één eigen parkeerplaats krijgen en daarnaast komt er in de wijk ruimte voor extra parkeerplaatsen. Haven Oost staat voor vernieuwing en kansen voor jong en oud!

Bestemmingsplan

Ben jij geïnteresseerd in de nieuwbouwwijk Haven Oost en wil je volledig op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hier in.

  Dit formulier verzamelt je naam en e-mail, zodat we reacties kunnen opvolgen. In ons privacybeleid vind je meer informatie over hoe en waarom we uw gegevens bewaren.

  Toestemming*

  Projectkavels OCB: NIEUW Acht woningen in de verkoop 

  ‘We hebben goed nieuws! Vanaf 23 februari kun je je inschrijven voor de koop van een woning in project Haven Oost! Na de succesvolle verkoop van appartementen in Ommerdok zetten we graag weer een stap verder!
  Deze woningen zijn ideaal voor jong en oud én op een mooie centrale plek in Ommen! Je kunt besluiten om een extra slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren (via een uitbouw). In het ontwerp zie je een speelse variatie met verschillende dakvormen en gevels. Ook is er een parkeergelegenheid op eigen terrein.’
  De projectkavels worden uitgegeven door OCB bv.

  • Ben je op zoek naar een projectwoning in deze stoere wijk? Schrijf je nu in via website havenoostommen.nl!
  Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen