Haven Oost

Haven Oost

Haven Oost wordt een gezellige, bruisende en eigentijdse wijk, dichtbij de stadse voorzieningen. Een gemengd woon-en werkgebied met stadse kwaliteiten.

Wonen in Haven Oost

Stoer, stads en ontspannen wonen aan het groene lint, dat kan vanaf 2022 in de nieuwe wijk Haven Oost. Het is een aansluiting op de bedrijvigheid die het gebied al zo lang kenmerkt. De combinatie van wonen, sociale functies, een nieuwe manier van werken en recreatie zullen betekenis gaan geven aan heel Ommen. Het is een mooie kans voor mensen die graag in een nieuwe woning willen wonen met de stadse gemakken op loopafstand. De woningen zullen worden gerealiseerd in een groene en duurzame leefomgeving. Vrijwel iedere woning ligt direct aan een groenstructuur. Deze groenstructuur heeft ook weer een functie in de afvoer van regenwater. Alles wordt duurzaam aangelegd en het is een streven om regenwater weer op een goede manier de grond in te laten lopen, om droogte te voorkomen.

Bestemmingsplan

Beeldkwaliteitsplan

De kenmerken van Haven Oost: 

 • Levendigheid: gezelligheid zal deze nieuwe wijk gaan kenmerken. Er komt veel ruimte voor creativiteit en samenkomen. 
 • Ondernemerschap: het gebied kenmerkt zich van oudsher als werklocatie. Ook in de nieuwe wijk wordt hier volop ruimte voor geboden.
 • Eigentijds: de wijk wordt modern met een eigen karakter, welke je in de bouwstijl terug zal gaan zien. 
 • Duurzaam: gebruik maken van de kracht van de natuur. Onder andere door zonnepanelen en het inzetten van groenstructuren voor de afvoer van regenwater. 
 • Groen wonen: de aanleg van veel groen zal voor een verbinding met de natuur zorgen en het woonplezier nog meer vergroten. 

In ontwikkeling

Voorbereiding

In voorbereiding

Start inschrijving

Zomer 2022

Kavels

In het bestemmingsplan is ruimte voor 116 nieuwe woningen in het gebied. De verdeling van deze woningen is als volgt:

 • Projectkavels: Dit betreft geen gemeentelijke uitgifte, OCB draagt zorg voor de realisatie van 64 woningen. Voor vragen en informatie kun je terecht op www.havenoostommen.nl
 • Wonen & werken aan huis (CPO): Dit betreft geen gemeentelijke uitgifte, de 6 woningen worden gerealiseerd als ZP-woningen in een collectief particulier opdrachtgeverschap. Voor vragen en informatie kun je terecht op www.dehavenwerkers.nl
 • Gemeentelijke kavels: de gemeente Ommen geeft zelf minimaal 11 kavels uit, zowel vrijstaand als twee-onder-een kap. De uitgifte hiervan verloopt via deze website.
 • Sociale huurwoningen: in samenwerking met Vechtdal Wonen worden er ongeveer 25 (sociale) huurwoningen gerealiseerd. De uitwerking hiervan volgt nog.

Binnen de nieuwe wijk Haven Oost komen verschillende woongebieden. Het gebied laat wonen en werken in elkaar overvloeien. Zo sluit de zuidkant van de wijk zich aan bij een wat rustiger gebied. Daar komen vrijstaande huizen op een relatief grote kavel. De kavels die meer richting het noorden liggen, gaan deel uitmaken van een bedrijviger deel van de wijk. Er is ruimte voor rust, maar de gezelligheid en levendigheid zijn binnen handbereik. Haven Oost krijgt een goede verbinding met de andere wijken en de wegen in de wijk zelf zullen worden ingericht voor langzaam verkeer. Elke kavel zal tenminste één eigen parkeerplaats krijgen en daarnaast komt er in de wijk ruimte voor extra parkeerplaatsen. Haven Oost staat voor vernieuwing en kansen voor jong en oud!

Bestemmingsplan

Ben jij geïnteresseerd in de nieuwbouwwijk Haven Oost en wil je volledig op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hier in.

  Dit formulier verzamelt je naam en e-mail, zodat we reacties kunnen opvolgen. In ons privacybeleid vind je meer informatie over hoe en waarom we uw gegevens bewaren.

  Toestemming*

  Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen