Haven Oost

Haven Oost

Haven Oost wordt een gezellige, bruisende en eigentijdse wijk, dichtbij stadse voorzieningen. Een gemengd woon-en werkgebied met stedelijke kwaliteiten.

Haven Oost

Stoer, stads en ontspannen wonen aan het groene lint, dat kan in de nieuwe wijk Haven Oost. Het sluit aan bij de bedrijvigheid die het gebied al zo lang gekenmerkt heeft. In het bestemmingsplan is ruimte voor ongeveer 116 nieuwe woningen in het gebied. De verdeling van deze woningen is als volgt:

 • Projectbouw

Deze woningen worden uitgegeven door projectontwikkelaars, dit zijn dus geen gemeentelijke kavels. In het gebied zijn twee partijen actief die woningen uitgeven:
– OCB realiseert 64 woningen. Voor vragen en informatie kun je terecht op www.havenoostommen.nl
– Le Clercq Projectontwikkeling realiseert 31 woningen (waarvan 15 sociale huurwoningen). Voor vragen en informatie kun je terecht op https://thuisinhavenoost.nl/

 • Gemeentelijke kavels
De gemeente Ommen geeft een aantal vrije kavels uit. De uitgifte hiervan staat in 2024 gepland en verloopt via deze website

 • Nader in te vullen
Voor een aantal gebieden is de invulling nog niet bekend, deze wordt op een later moment bekend gemaakt

 

Onderaan deze pagina vindt u een overzichtskaart van het gebied. Meer informatie kunt u vinden het het Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitsplan.

De kenmerken van Haven Oost: 

 • Levendigheid: gezelligheid zal deze nieuwe wijk gaan kenmerken. Er komt veel ruimte voor creativiteit en samenkomen. 
 • Ondernemerschap: het gebied kenmerkt zich van oudsher als werklocatie. Ook in de nieuwe wijk wordt hier volop ruimte voor geboden.
 • Eigentijds: de wijk wordt modern met een eigen karakter, welke je in de bouwstijl terug zal gaan zien. 
 • Duurzaam: gebruik maken van de kracht van de natuur. Onder andere door zonnepanelen en het inzetten van groenstructuren voor de afvoer van regenwater. 
 • Groen wonen: de aanleg van veel groen zal voor een verbinding met de natuur zorgen en het woonplezier nog meer vergroten. 

In ontwikkeling

Voorbereiding

In voorbereiding

Binnen de nieuwe wijk Haven Oost komen verschillende woongebieden. Het gebied laat wonen en werken in elkaar overvloeien. Zo sluit de zuidkant van de wijk zich aan bij een wat rustiger gebied. Daar komen vrijstaande huizen op een relatief grote kavel. De kavels die meer richting het noorden liggen, gaan deel uitmaken van een bedrijviger deel van de wijk. Er is ruimte voor rust, maar de gezelligheid en levendigheid zijn binnen handbereik. Haven Oost krijgt een goede verbinding met de andere wijken en de wegen in de wijk zelf zullen worden ingericht voor langzaam verkeer. Elke kavel zal tenminste één eigen parkeerplaats krijgen en daarnaast komt er in de wijk ruimte voor extra parkeerplaatsen. Haven Oost staat voor vernieuwing en kansen voor jong en oud!

Bestemmingsplan

Ben jij geïnteresseerd in de nieuwbouwwijk Haven Oost en wil je volledig op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hier in.

  Dit formulier verzamelt je naam en e-mail, zodat we reacties kunnen opvolgen. In ons privacybeleid vind je meer informatie over hoe en waarom we uw gegevens bewaren.

  Toestemming*

  Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen