Gemeente Ommen
Wonen in Ommen

Verschillende woonkernen met elk hun eigen karakter

De gemeente Ommen kent verschillende woonkernen met elk hun eigen karakter. Op deze pagina lichten we de grotere kernen uit.

Vlierlanden Ommen

Witharen

Het karakteristieke buurtschap Witharen ligt in een landelijke omgeving aan de Balkerweg in het noorden van de gemeente Ommen. Witharen is gunstig gelegen op een korte afstand van zowel Ommen als Balkbrug.

Projecten in Witharen

  • Er zijn op dit moment geen projecten in Witharen
Vlierlanden Ommen

Vilsteren

Aan een groene bosrand ligt het landgoeddorp Vilsteren, met de Vecht op een steenworp afstand. Een fijne plek om van de natuur te genieten. Uniek aan het dorp is dat het in zijn geheel gelegen is binnen het Landgoed Vilsteren. Een groot gedeelte van Vilsteren is een beschermd dorpsgezicht. Plaatsen als Ommen en Dalfsen liggen dichtbij, dus wat meer drukte en gezelligheid zijn altijd binnen handbereik. In het dorp vind je onder andere een hotel/ restaurant, een camping een een boerenmarkt.

Projecten in Vilsteren

  • Er zijn op dit moment geen projecten in Vilsteren
Vlierlanden Ommen

Beerzerveld

Het dorp Beerzerveld ligt ten oosten van Ommen aan het kanaal Almelo-De Haandrik. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven en voorzieningen als basisscholen en sportaccommodaties. Dankzij de ligging aan de rand van het Vechtdal kent de omgeving van Beerzerveld een gevarieerd en rijk landschap. Het dorp ligt aan de provinciale weg en heeft daardoor een goede verbinding met Ommen, Twente en Drenthe.

Projecten in Beerzerveld

Vlierlanden Ommen

Beerze

Beerze is een fijne buurtschap met ruim 200 inwoners, gelegen in het oosten van de gemeente. Kenmerkend voor het mooie Beerze zijn de karakteristieke boerderijen en de oude veenputten, waar vroeger het veen uit werd gewonnen. Beerze is een beschermd dorpsgezicht. Op dit moment zijn er geen kavels of nieuwbouwprojecten beschikbaar in Beerze.

Projecten in Beerze

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen