Vlierlanden Ommen
Nieuwsbrief januari 2021

De nieuwe website is online!

De nieuwe website is online!

Zoals in het vorige bericht al aangekondigd is krijgen we een geheel nieuwe verkoopwebsite. Deze gaan we niet alleen inzetten voor Vlierlanden, maar hierop zullen alle toekomstige woningbouwprojecten in de gemeente te vinden zijn. Maar voor nu ligt de focus op fase 2 van de Vlierlanden.

Kavelprijzen en oppervlakten begin maart bekend

Het gaat niet lang meer duren totdat je je kunt inschrijven op je favoriete kavel. Momenteel wordt het definitieve verkavelingsplan uitgetekend. Tegelijkertijd wordt er een taxatie uitgevoerd voor de nieuwe grondprijzen in de gemeente. Zodra dit is afgerond zijn de oppervlakten van de kavels bekend en kunnen we hier ook een verkoopprijs aan koppelen. Dit betekend ook direct dat we kunnen beginnen met de uitgifte van de eerste kavels. Vanaf begin maart zal de inschrijving op de individuele kavels open gaan.

Bekijk de pagina van Vlierlanden

Niet alle kavels zijn direct beschikbaar

Zoals waarschijnlijk wel bekend is gaan we fase 2 niet in 1 keer uitgeven, maar wordt het plan opgeknipt in deelgebieden. hiervoor houden we de indeling aan zoals bekend in het beeldkwaliteitsplan, namelijk:

Fase 2A: Landelijk wonen in de hoven
Fase 2B: Bijzonder wonen op ‘de Hoogte’
Fase 2C: Dorps wonen in het hart
Fase 2D: Natuurlijk wonen in het bos

We hebben besloten om eerst Fase 2A in uitgifte te brengen. De voornaamste reden om niet alles tegelijk in de verkoop te doen heeft te maken met de belasting van het gebied. De bouwactiviteiten van 150 woningen worden op deze manier uitgesmeerd over meerdere jaren. Zodra alle kavels uit Fase 2A verkocht zijn gaan we van start met de uitgifte van de resterende kavels.

De planning ziet er nu als volgt uit

Vanaf begint maart gaan we dus beginnen met de uitgifte van fase 2A. Hierin komen ongeveer 18 vrijstaande kavels en 26 twee-onder-een kap kavels beschikbaar. In totaal gaat het dus in eerste instantie om 44 kavels, maar dit is pas een begin. Zodra deze kavels verkocht zijn gaan we verder met de rest. Gezien de grote interesse voor het bouwen van een eigen woning zullen we gebruik moeten maken van een loting, de voorwaarden hiervoor worden later bekend gemaakt. Hieronder een kort overzicht van de verwachtte planning rondom de ontwikkeling van Vlierlanden fase 2.

OnderdeelPeriode
Inschrijving kavels Fase 2A openBegin maart
Loting kavelsEind maart
OptiegesprekkenApril 2021
Gebied bouwrijpSeptember 2021
Tekenen koopovereenkomsten fase 2A4e kwartaal 2021
Start uitgifte fase 2B, 2C en 2DBegin 2022

Vanaf nu vind je informatie over de Vlierlanden fase 2 op onze nieuwe website

De updates zoals je die nu kent in de vorm van de nieuwsbrief zal niet verdwijnen. Met regelmaat zullen we iedereen die ingeschreven staat op de hoogte brengen van nieuwe informatie. Maar vanaf nu kun je dit zelf ook in de gaten houden door regelmatig op de website te kijken. Mocht je tijdens het rondkijken bepaalde informatie missen of vragen hebben, meld je dan bij woonteam@ommen.nl. Wij horen graag waar we ons nog kunnen verbeteren!

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen