Eerste steen officieel gelegd voor 15 hofwoningen Haven Oost

Op 3 juni heeft het nieuwbouwproject 'Thuis in Haven Oost' een belangrijke mijlpaal bereikt met de feestelijke legging van de eerste steen van de hofwoningen! De feestelijke handeling werd bijgewoond door de toekomstige bewoners, bouwers, medewerkers van woningcorporatie Vechtdal Wonen en vertegenwoordigers van de gemeente Ommen. Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen, sprak lovend over het project: "Vandaag leggen we de eerste steen van een bijzonder nieuwbouwproject, een project dat niet alleen woningen bouwt, maar ook een gemeenschap creëert".

Eerste steen officieel gelegd voor 15 hofwoningen Haven Oost

Op 3 juni heeft het nieuwbouwproject ‘Thuis in Haven Oost’ een belangrijke mijlpaal bereikt met de feestelijke legging van de eerste steen van de hofwoningen! De feestelijke handeling werd bijgewoond door de toekomstige bewoners, bouwers, medewerkers van woningcorporatie Vechtdal Wonen en vertegenwoordigers van de gemeente Ommen. Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen, sprak lovend over het project: “Vandaag leggen we de eerste steen van een bijzonder nieuwbouwproject, een project dat niet alleen woningen bouwt, maar ook een gemeenschap creëert”.

De hofwoningen zijn onderdeel van het project ‘Thuis in Haven Oost’. Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met Le Clercq Projectontwikkeling en wordt gerealiseerd door Nikkels bouwbedrijf uit Twello. De 15 hofwoningen van Vechtdal Wonen bestaat uit 4 jongerenwoningen, 11 seniorenwoningen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Het project vordert snel en wordt naar verwachting in het najaar van 2024 afgerond.

Wat Haven Oost bijzonder maakt, is de focus op het samenbrengen van jong en oud. “We bouwen hier een echte community,” aldus Martijn Rink, directeur bestuurder van Vechtdal Wonen. “Door de toevoeging van een gezamenlijke ontmoetingsruimte krijgen bewoners de kans om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samen een fijne gemeenschap op te bouwen. Het is een fantastische toevoeging aan het huidige woningaanbod van Ommen.”

De verbinding tussen de nieuwe bewoners ontstond al meteen na het leggen van de eerste steen. Nieuwe buren maakten leuk contact en zien uit naar het moment dat ze de sleutels overhandigd krijgen.

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen