Hofwoningen in De Vlierlanden

IJsselland Ontwikkeling realiseert hofwoningen

Vlierlanden Ommen

IJsselland Ontwikkeling realiseert hofwoningen

Nieuwe hof- en starterswoningen in De Vlierlanden

Het aanbestedingstraject door de gemeente Ommen is afgelopen week afgerond. In 2024 zullen er 20 nieuwe hofwoningen en 12 starterswoningen in De Vlierlanden verrijzen. In de laatste ronde van de aanbesteding hebben drie ontwikkelaars hun ideeën uitgewerkt op basis van door de gemeente gestelde voorwaarden en criteria. Het College van Burgemeester en Wethouders gunde de opdracht aan IJsselland Ontwikkeling BV.

Gemeente Ommen kiest bij de bouw van nieuwe woningen voor een integrale aanpak. Er is aandacht voor architectuur, landschap, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Ook de wensen van de bewoners spelen een belangrijke rol. Het gaat om een kleinschalig ruimtelijk ogend hof waarbij er ook verbinding wordt gelegd met de omliggende buurt en het landschap.

De 12 starterswoningen zijn niet de gebruikelijke identieke rijtjeswoningen. Om te passen in de omgeving van vrijstaande woningen is er gekozen voor het uiterlijk van een grote villa. Iedere woning heeft daarbinnen een eigen uniek ontwerp qua gevel en dakopbouw.
De 20 hofwoningen in de vorm van een kubus zijn één- of tweelaags. Ze onderscheiden zich van de huidige woningbouw in De Vlierlanden, niet alleen in vorm maar ook in materiaalgebruik. Natuur-inclusief bouwen uit zich o.a. in de afkoppeling en opvang van regenwater en het vele groen bijvoorbeeld ook binnen de parkeervakken en op de daken.

Na de ondertekening van de koop-/realisatieovereenkomst organiseert IJsselland Ontwikkeling BV. een bijeenkomst voor geïnteresseerde kopers om de plannen te presenteren en tegelijkertijd de wensen en behoeften van toekomstige bewoners te inventariseren. Bijvoorbeeld over het hof, de gezamenlijk ruimte, het privédeel én de bouw van de woningen (levensloopbestendig). Meer informatie op www.hofvanvlierlanden.nl

IJsselland Ontwikkeling BV uit IJsselmuiden werkt samen met MIX architectuur; MAAKspace, landschapsarchitectuur; Merosch, duurzaamheidsadvies; Sallands Goed, makelaars.

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen