Nieuwsbrief oktober 2020

Start uitgifte van kavels in maart 2021

Start uitgifte van kavels in maart 2021

In Ommen is er veel vraag naar bouwkavels waarop een eigen woning gebouwd kan worden. De afgelopen jaren zijn er, in de nieuwbouwwijk “de Vlierlanden” al meer dan 200 woningen gerealiseerd. Hiermee is een groot aantal inwoners voorzien in hun woningbehoefte. Een mooi begin, maar hiermee zijn we er nog niet. Want nog voordat de laatste kavels verkocht waren kwamen de eerste vragen over een volgende fase binnen. Daarom is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Vlierlanden fase 2. Hierin hebben we er alles aan gedaan om zo snel mogelijk de verkoop op te starten. Zoals het er nu uitziet, kunnen we in de eerste maanden van 2021 beginnen met het uitgeven van de eerste opties.

Groen licht op stikstof maakt einde aan vertraging

Zoals bij de meesten al wel bekend is, hebben we helaas te maken gehad met een aantal vertragingen. In het afgelopen jaar hebben zowel de coronacrisis als de stikstofproblematiek een snelle ontwikkeling in de weg gestaan. Inmiddels is onze stikstofonderbouwing goedgekeurd door de provincie en is het bestemmingsplan bijna definitief.

Vlierlanden fase 2 bevat ruimte voor 150 woningbouwkavels

Naast het bestemmingsplan is er gewerkt aan het stedenbouwkundigplan. In de bijgevoegde afbeelding is het voorlopig ontwerp voor Vlierlanden fase 2 te zien. Bij de inrichting van dit
plan hebben we gekeken naar de ervaringen uit fase 1 en de wensen van toekomstige bewoners. Helaas zijn nog niet alle details definitief, toch willen we alvast een aantal gegevens over het nieuwe plan met jullie delen. Zoals het aantal woningen en de te verwachten oppervlakten.

De kavelprijzen worden nog bekend gemaakt

We begrijpen dat je ook benieuwd bent naar de kavelprijzen. Zodra alle onderliggende plannen definitief zijn kunnen we deze bekend gaan maken. We verwachten dit nog eind dit jaar te kunnen doen. Per kavel zullen dan de details inzichtelijk worden zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Waarna we dus begin 2021 de inschrijving gaan starten.

Binnenkort lanceren we onze nieuwe verkoopwebsite 

Het startpunt van de uitgifte zal samengaan met de lancering van onze nieuwe verkoopwebsite. Wanneer het zover is ontvang je uiteraard een bericht met de details eneen uitleg over wat je precies moet doen. Ook gaan we onze huidige website van de Vlierlanden offline zetten. De informatie die er nu nog op staat is verouderd en klopt niet meer met de huidige plannen. Mocht je nog vragen hebben stuurt dan gerust een berichtje
naar woonteam@ommen.nl Wij hopen hiermee wat meer duidelijkheid te hebben gegeven. En hopelijk tot snel.

Het Woonteam Ommen

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen