Vlierlanden Ommen
Nieuwsbrief november 2022

Nieuwe kavels in de groene nieuwbouwwijk Vlierlanden

Vlierlanden 2 C&D in uitgifte

Er komen binnenkort 43 nieuwe kavels beschikbaar om een eigen woning te bouwen… Is dat jouw droom, dan is het nu een goed moment om in te schrijven. Na Vlierlanden Fase 2a starten we nu met de ontwikkeling en uitgifte van Fase 2c en 2d. Wil je wonen in het hart van de wijk (2c) of liever wonen in het bos (2d)? Kies je voor een twee-onder-een kapwoning of voor een vrijstaande woning? De inschrijving voor de kavels start op 5 december a.s. en sluit op 23 december.

Benieuwd naar de kavels en bijhorende prijzen? Klik dan hieronder

Punten sparen

Natuurlijk is er veel belangstelling. Dankzij een nieuwe methode van inschrijven en toewijzen maken betrokken inwoners meer kans op een kavel. Door o.a. informatiebijeenkomsten te bezoeken en mee te werken aan enquêtes. Je kunt nu al een account aanmaken op www.mijnwoneninommen.nl en de jaarlijkse inschrijvingsbijdrage (€ 50) betalen. We werken met een puntensysteem: hoe langer je ingeschreven staat én hoe meer je betrokken bent, hoe meer punten je verzamelt. Als je deze nieuwsbrief ontvangt heb je je al eerder gemeld als geinteresseerde. Iedereen die al eerder betrokken wat ontvang met terugwerkende kracht extra punten. Je leest hierover meer op onze website in de vernieuwde verkoopprocedure.

Inloopbijeenkomst donderdag 1 december

Let op! Je aanwezigheid wordt beloond met 50 punten!

Er komt veel op je af vanaf het moment dat je je inschrijft tot het starten met de bouw van jouw woning in het groen. Een goede reden om op 1 december langs te komen. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt over kavelprijzen en groottes; de planning; de identiteit van de wijk; het bestemmingsplan; inrichting van de openbare ruimte; het verkeer in de wijk; parkeren; de hele route van inschrijving tot kopen; klimaatmaatregelen en duurzaamheid! Wij beantwoorden graag jouw vragen!

De inloopbijeenkomst wordt gehouden van 16:00 tot 20:00 uur in de Carrousel (van Reeuwijkstraat 5, Ommen). Je kunt binnenlopen wanneer je wilt!

Meld je aan

Je bent van harte welkom!

Vlierlanden fase 2a groeit…!

Bijna alle kavels in deze fase zijn verkocht en er wordt volop gebouwd en verhuisd. Ieder doet dat in zijn eigen tempo.

Zelf meedenken over de inrichting van de omgeving.
Hoe wil je dat jouw hofje wordt ingericht? Dat was de vraag aan de bewoners van drie straten in de Vlierlanden (Fase 2a). Zij zijn op 2 november jl. uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van de directe omgeving. In drie groepen. Iedere groep mocht meepraten over zijn eigen hof. Het ging om de Zonnebloemhof, het Bloesemhof en het Vlierhof. Hoe zie je de inrichting van de straat, veel wilde bloemen of liever wat strakker, wel of geen speeltoestellen? Wat betreft dat laatste is er zelfs keuze tussen een natuurlijke aanleiding tot spelen met boomstammen of juist speeltoestellen. De uitkomsten waren voor ieder hof weer heel verschillend. Mooi om te zien hoe binnen iedere groep een duidelijk gezamenlijk beeld ontstond. Om de grote lijnen, direct schematisch neer te zetten, was ook de ontwerper van de openbare ruimte aanwezig! Op 23 januari is er een vervolgbijeenkomst met de bewoners om de plannen te bekijken.

Als je vragen hebt neem dan contact op met het woonteam
woonteam@ommen.nl

 

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen