Woningbouw in Beerzerveld

Vanaf de zomer 2023 heeft gemeente Ommen samen met het Plaatselijk Belang Mariënberg-Beerzerveld gewerkt aan een concept stedenbouwkundig plan voor woningbouw in Beerzerveld. Dit plan is donderdag 16 mei voorgelegd aan de gemeenteraad met de vraag of er geld beschikbaar kan worden gesteld om woningbouw mogelijk te maken. De gemeenteraad heeft hier mee ingestemd, en dus kan het plan nu verder worden uitgewerkt!

Het dorp Beerzerveld heeft behoefte aan meer woningen voor diverse doelgroepen. Gemeente Ommen is eigenaar van ongeveer 1,2 hectare grond aan de Van Alewijkstraat. In de zomer van 2023 is gemeente Ommen in samenwerking met Plaatselijk Belang gestart met het maken van afspraken over een proces om te komen tot woningbouw aan de Van Alewijkstraat. Het gezamenlijk doel: na de zomer van 2025 starten met woningbouw.

De wens is om in Beerzerveld ongeveer 35 woningen te realiseren. Waarbij ruimte is voor starters, gezinnen en senioren en het aanbod bestaat uit zowel koopwoningen als huurwoningen. In drie maanden tijd is gezamenlijk met het Plaatselijk Belang toegewerkt naar een concept stedenbouwkundig ontwerp. Om dit plan verder uit te werken en woningbouw mogelijk te maken, heeft de gemeenteraad nu geld beschikbaar gesteld.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina: Beerzerveld

 

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen