Veel belangstelling voor kavels…

Wat een mooie opkomst was het, direct vanaf de start. We hebben veel geïnteresseerde en potentiële kopers gesproken en hun vragen beantwoord. Van jong tot ouder was er veel enthousiasme over wonen in het groen. Sommige mensen willen graag terugkeren naar Ommen. Een echtpaar verheugt zich op kleiner en levensloopbestendig wonen: “Wij hebben nog wel discussie over hoe groot de tuin dan mag zijn,” vertellen ze lachend. Er was een levendige sfeer van kijken, zoeken, vragen stellen en ook met elkaar delen hoe mooi die locatie is. Een gezin dat eindelijk een kans ziet om wat meer ruimte te krijgen voor hun opgroeiende kinderen. De Vlierlanden is een prima plek om veel wensen te kunnen realiseren. Twee jonge stellen kenden elkaar sinds april. Zij delen de droom van een 2-onder-1 kapwoning. Er zijn zoveel redenen om te verhuizen en om zelf te gaan bouwen. Voor de een is het een droom die voor het eerst uitkomt, voor de ander een tweede keer. “We gaan het nu anders doen, een leuk vooruitzicht!” Wil je nog even de meest gestelde vragen en antwoorden teruglezen?

De inschrijving voor de kavelverkoop is afgelopen week van start gegaan en duurt tot 23 december 9.00 uur. Dezelfde dag wordt nog bekend gemaakt aan wie de kavels worden toegewezen. De inschrijver met de meeste punten krijgt de optie op de kavel toegekend. Alleen als meer inschrijvers (met de meeste punten) een gelijk aantal punten heeft, volgt er een loting begin januari. De datum wordt nog bekend gemaakt.
Foto’s: Dook van Gils

 

Heb je de bijeenkomst gemist?

En heb je toch nog vragen? Er is een 2e Informatiebijeenkomst… alleen voor diegenen die er op 1 december door persoonlijke omstandigheden niet bij konden zijn? Op maandag 19 december tussen 15:30 en 16:30 uur in het gemeentehuis. Dan kun je vragen stellen over de kavelverkoop voor fase 2c&d en de extra 50 punten ontvangen. NB Denk eraan tweemaal punten voor een bijeenkomst claimen is niet mogelijk!

Puntensysteem: sta je al langer ingeschreven?

Heb je belangstelling voor de kavels Fase 2 c&d en sta je al langer ingeschreven? Dan is er een mogelijkheid om alsnog punten te ontvangen voor het verleden. Tijd voor actie dus: Maak snel een account aan en voldoe de inschrijfbijdrage (€ 50,00). Dit aanbod geldt tot vrijdag 16 december, 16:00u. Wees op tijd, daarna vervalt het recht op deze punten.

Maak nu een account

In gesprek met de wethouder

Even nader kennismaken met Alice van den Nieuwboer. “Het maakt voor mij wel uit dat ik ook al een tijd in Ommen woon. Ik zie waar behoeften liggen en hoe belangrijk het is dat Ommenaren ook hier kunnen blijven wonen of kunnen terugkeren. We hebben als gemeente belangrijke stappen gezet, zodat we meer kunnen betekenen voor de huidige inwoners.”

Lees hier het interview

We houden je op de hoogte!

De Vlierlanden
Zodra de toewijzing van kavels bekend is, gaan we een nieuwe fase in. In een volgende nieuwsbrief vertellen we daar meer over. Zie ook de verkoopprocedure.
Haven Oost
In januari 2023 wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Je hoort binnenkort meer.

Informatie: woneninommen.nl. 
woonteam@ommen.nl

Veelgestelde vragen Inschrijven voor de nieuwsbrief Contact opnemen